Termeni si conditii

CONTRACTUL CU CLIENTII

Prezentul contract se incheie intre S.C. Nova House Online S.R.L, societatea comerciala care administreaza site-ul pilote.ro si clientii sai (denumiti in continuare „utilizatori”, „useri”, „consumatori”) si are ca obiect vanzarea de produse online prin intermediul site-ului pilote.ro

Folosirea site-ului pilote.ro (denumit in continuare „site”) administrat de catre S.C. Nova House Online S.R.L (denumit in continuare „Nova House Online”) implica acceptarea termenilor si conditiilor acestui contract. Pentru utilizarea in cele mai bune conditii a site-ului, recomandam citirea cu atentie a acestor termeni si conditii.
Nova House Online isi rezerva dreptul de a modifica acesti termeni si conditii sau de a face orice moficari pe site-ul pilote.ro  fara o notificarea prealabila. Orice modificare efectuata va aparea in sectiunea „Termeni si Conditii” din subsolul fiecarei pagini a site-ului.

Nova House Online declara faptul ca respecta conditiile Legii 499/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, Legea 365/2002 privind comertul electronic, Legea 667/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, OUG 174/2008 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind protectia consumatorilor si OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si complearea unor acte normative.

DURATA CONTRACTULUI

Contractul dintre pilote.ro administrat de Nova House Online si client incepe in momentul in care utilizatorul a trimis comanda efectuata pe site catre Nova House Online iar aceasta a confimat primirea comenzii prin email sau telefonic ( contact@pilote.ro )
In cazul in care comanda s-a efectuat telefonic, Nova House Online va trimite un email cu datele comenzii pe adresa clientului iar in momentul in care clientul va confirma tot prin email comanda efectuata ( pe adresa contact@pilote.ro ) se considera inceput contractul.
Contractul se termina in momentul in care persoana care a efectuat comanda, sau o alta parte terta indicata de client, a intrat in posesia bunurilor comandate. De asemenea, se considera terminat contractul, in momentul in care una dintre parti il reziliaza.

REZILIEREA CONTRACTULUI

Reziliarea contractului dintre consumator si Nova House Online se poate face de catre consumator prin exercitarea drepturilor consumatorului conform legislatiei in vigoare sau de catre Nova House Online.
Reziliera contractului se face de catre Nova House Online in urmatoarele conditii:
-s-a produs o eroare la in momentul afisarii pretului si in descrierea produsului de pe site
-produsele nu se afla in stoc si nu se mai fabrica
-clientul a refuzat in trecut ridicarea comenzii confirmate
-clientul si-a exercitat in trecut de mai multe ori dreptul de retragere
-clientul a refuzat ridicarea comenzii din alte motive pentru care Nova House Online nu poate fi raspunzatoare
-clientul nu a respectat „Termenii si Conditiile” site-ului pilote.ro
In cazul in care contractul este reziliat de catre Nova House Online dupa plata incasata de la client, acesta poate cere returnarea sumei incasate de Nova House Online dar NU si alte despagubiri.
Nova House Online nu este responsabila pentru nelivrarea la timp a produselor sau pentru livrarea necorespunzatoare care revin in sarcina serviciului de curierat.

DREPTUL DE RETRAGERE AL CONSUMATORULUI

Dreptul de retragere prevazut in OUG 34/2014 se aplica doar persoanelor fizice.

Dreptul de retragere
Conform OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii ART. 9 alin. (1) „Cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fara a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14. ”
Termenul de retragere incepe in momentul in care consumatorul sau o alta parte terta, alta decat transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor comandate si se termina in 14 zile calendaristice.
Conform ART.16 litera e din OUG 34/2014 „Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele:
e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din
motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator”
Drept urmare Nova House Online isi rezerva dreptul sa refuze returnarea banilor in cazul in care:
-produsele au fost folosite de dvs. ( ex.au fost spalate, ati dormit pe ele sau le-ati utilizat in orice fel ).
-produsele nu sunt intacte
-continutul pachetului este incomplet
-produsele au fost deteriorare
-produsele au fost uzate
-starea produselor nu permite recomercializarea lor
Produsul si ambalajul returnat trebuie sa nu fie deterioarat.

Exercitarea dreptului de retragere
Conform ART. 11 alin. (1) din OUG 34/2014 clientul trebuie sa informeze Nova House Online in termen de 14 zile calendaristice cu privire la decizia sa de a se retrage din contract. In acest sens puteti sa trimiteti un email pe adresa contact@pilote.ro in care va exprimati decizia de retragere din contract.
Nova House Online va va cofirma primirea email-ului in care va exprimati decizia de retragere.

Efectele retragerii
Exercitarea dreptului de retragere pune capăt obligaţiilor părţilor contractuale ( Nova House Online si respectiv clientul persoana fizica) de a executa contractul la distanţă sau de a încheia un contract la distanţă.

Obligatiile Nova House Online in cazul retragerii
Conform ART. 13 din OUG 34/2014 Nova House Online va rambursa suma primita de la dvs. in 14 zile calendaristice de la data la care am primit in scris ( prin email la adresa contact@pilote.ro ) decizia dumneavostra de retragere din contract.
Modalitatea de rambursare va fi aleasa cu acordul dumneavostra.
In cazul in care ati comandat mai multe produse si doriti sa returnati doar o parte din ele, Nova House Online va rambursa suma echivalenta produsului retrunat si taxa de livrare calculata proportional cu numarul produselor.

De asemenea ne rezervam dreptul de a va restitui banii numai dupa ce am intrat in posesia produselor care au facut obiectul returnarii.

Obligatiile consumatorului in cazul retragerii
Conform ART.14 din OUG 34/2014, in cazul retragereii, sunteti obligat sa returnati produsele catre Nova House Online in termen de 14 zile calendaristice de la data la care v-ati exprimar in scris ( prin email) decizia de retragere din contract.
Conform aceluiasi articol, consturile aferente livrarii produselor catre firma noastra, Nova House Online, va revin dumneavostra in totalitate!
Podusele vor fi trimise la punctul de lucru al firmei noastre.
Veti returna produsele comandate in ambalajul original. Produsele nu trebuie sa fie deteriorate, nu trebuie sa prezinte urme de utilizare si trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost primite de catre client.
In caz contrar ne rezervam dreptul de a refuza produsul si returnarea banilor.
Returnarea produselor se face numai dupa ce ne-ati informat in scris (prin email sau completarea formularului de retragere) cu privire la decizia dumneavostra de retragere.

GARANTIA PRODUSELOR

Produsele comercializate pe site-ul pilote.ro sunt oferite consumatorilor in forma in care vin de la producatori in limita stocului disponibil. Nova House Online este raspunzatoare pentru orice lipsa de conformitate a produsului la momentul livrarii catre consumator. In cazul lipsei conformitatii consumatorul are dreptul de a cere aducerea produsului la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire conform ART. 10 din L499/2003.
Reclamatiile referitoare la lipsa de conformitate se vor face in forma scrisa, la adresa punctului de lucru sau prin e-mail la adresa contact@pilote.ro

Produsele comercializare pe site-ul pilote.ro beneficiaza de garantie conform Legii 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, conform OG 21/1992 privind protectia consumatorilor si conform OUG 174/2008 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind protectia consumatorilor.

Urmatoarele dispozitii legale se aplica persoanelor fizice:
Raspunderea pentru lipsa de conformitate
Legea 449/2003 ART.5 alin. (1) „Vânzătorul este obligat să livreze consumatorului produse care sunt în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare.
alin. (2) Se consideră că produsele sunt în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare dacă:
a) corespund descrierii făcute de vânzător şi au aceleaşi calităţi ca şi produsele pe care vânzătorul le-a prezentat consumatorului ca mostră sau model;
b) corespund oricărui scop specific solicitat de către consumator, scop făcut cunoscut vânzătorului şi acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare;
c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de acelaşi tip;
d) fiind de acelaşi tip, prezintă parametri de calitate şi performanţe normale, la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil, date fiind natura produsului şi declaraţiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, făcute de vânzător, de producător sau de reprezentantul acestuia, în special prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta produsului.”
ART. 9. – „Vânzătorul este răspunzător faţă de consumator pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele.
ART. 10. – În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, conform art. 11, sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a preţului ori de rezoluţiunea contractului privind acest produs, în condiţiile art. 13 şi 14.
ART. 11. – (1) În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
(2) O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune vânzătorului costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:
a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
b) importanţa lipsei de conformitate;
c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.
(3) O măsură reparatorie va fi considerată ca imposibilă dacă vânzătorul nu poate asigura produse identice pentru înlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.
(4) Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, şi fără niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a adus la cunoştinţă vânzătorului lipsa de conformitate a produsului.”
Art. 16: “Raspunderea vanzatorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.”
Art. 17: “Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o.”
Art. 18: “Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor în care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.”

Garantia comerciala

Garantia comerciala se acorda in temeiul ART.19 din Legea 449/2003 modificata de OUG 174/2008
Garantia comerciala se aplica tuturor produselor vandute pe site-ul pilote.ro si este de 30 de zile de la data la care ati intrat in posesia fizica a produsului comandat.
Prin garantia oferita de catre Nova House Online se intelege schimbarea produsului cu unul identic sau restituirea sumei platite la achizitionare in cazul in care exista deficient  de fabricatie al produsului si au fost respectate instructiunile de intretinere aflate pe site si primite cu produsul comandat.
Firma noastra se obliga sa rezolve sesizarile in perioada de garantie cu conditia ca acestea sa indeplineasca conditiile legale stipulate mai jos.
Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea noastra. Solutionarea garantiei se face in maxim 30 zile calendaristice.
Garantia este de 30 (treizeci) zile de la data achizitiei, in conformitate cu O.G. 21/1992, Legea 449/2003 si O.G. 174/2008.
La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in set complet , impreuna cu copie de pe factura fiscala. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.
Garantia este pierduta in cazul in care beneficiarul sau alta persoana incearca repararea oricaror defecte aparute.
Pentru informatii legate de garantia produselor va rugam sa ne contactati la adresa contact@pilote.ro
Nova House Online poate modifica oricand descrierea produselor comercializate pe site in conformitate cu specificatiile producatorului fara o notificare prealabila.

LIMITAREA RASPUNDERII PENTRU PRETURI

Preturile produselor comercializate pe pilote.ro includ TVA dar nu includ si costurile de livrare aferente, cu exceptia cazurilor in care am specificat pe site in mod expres acest lucru.
In cazul in care unuia sau mai multor produse le sunt aplicate mai multe promotii in acelasi timp (discounturi, cadouri, pachete promotionale, etc.) SE APLICA O SINGURA PROMOTIE – CEA CU VALOAREA CEA MAI MARE in momentul achizitionarii de catre client a acestui / acestor produs(e).

LIMITAREA RASPUNDERII PENTRU LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor Nova House Online se face oriunde pe teritoriul Romaniei conform contractului cu firma de curierat.

Pe langa sumele percepute de Nova House Online pentru produsele comercializate, se solicita clientului plata unui tarif de livrare.

Costul transportului este de 20 lei in Bucuresti si in restul tarii.Comenzile in valoare mai mare de 350 RON beneficiaza de transport gratuit!
Livrarea produselor achizitionate de pe site-ul pilote.ro se realizeaza prin intermediul serviciului de curierat Cargus, in cel mult 72 de ore de la confirmarea si expedierea comenzii prin curier.
Livrarea coletului se face la adresa mentionata de client in momentul plasarii comenzii. Receptia coletelor se face in prezenta reprezentantului firmei de curierat iar coletul se poate deschide doar dupa achitarea rambursului !
In colet produsele vor fi insotite de factura fiscala.
In cazul in care doriti sa alegeti o alta firma de curierat sau o alta modalitate de livrare va rugam sa ne contactati pe contact@pilote.ro
pilote.ro nu poate fi tinuta responsabila pentru intarzieri sau anulari de livrari ale produselor comandate, daca acestea sunt cauzate de motive independente de vointa Nova House Online, care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora, conform prevederilor legislatiei romanesti aplicabile si in vigoare in momentul confirmarii comenzii.

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, produsul / produsele care fac obiectul acestei livrari vor putea fi inmanate clientului numai dupa reconfirmarea comenzii catre un consultant de vanzari si dupa achitarea eventualelor costuri suplimentare generate de aceasta situatie.

LIMITAREA RASPUNDERII PENTRU PLATA

Prin finalizarea si trimiterea unei comenzi pe site-ul pilote.ro, clientul se obliga sa plateasca contravaloarea produselor comadate si costurile de transport.
Conform Contractului cu clientii, plata produselor comandate pe site-ul pilote.ro se face prin ramburs, la data livrarii produselor de catre firma de curierat la adresa mentionata de dumneavoastra.
Plata se poate face si in avans, cu acordul dumneavostra.
Ne rezervam dreptul de a solicita plata partiala sau totala in avans, indiferent de valoarea comenzii.

CONFIDENTIALITATEA DATELOR PERSONALE

Pentru a efectua o comanda pe site-ul pilote.ro orice persoana este obligata sa se inregistreze.
Inregistrarea pe site-ul pilote.ro implica acceptul utilizatorilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de Nova House Online.
Conform noilor cerinte ale Regulamentului General pentru Protectia Datelor (GDPR 2016/679) pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, pilote.ro are rol de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.
In acest sens, scopul colectarii acestor date este urmatorul: inregistrarea pe site, efectuarea comenzilor, informarea utilizatorului privind cursul comenzii, reclama, marketing, publicitate.
Cu acordul dumneavoastra Nova House Online va poate trimite notificari, oferte speciale, mesaje, cupoate cadou  prin email, posta, telefon.
Daca nu doriti sa furnizati date personale ale dumneavoastra, nu va inregistrati pe site!
Dupa ce va inregistrati pe site-ul pilote.ro veti primit un e-mail de confirmare pe adresa de e-mail furnizata de dumneavoastra.

Conform noilor cerinte GDPR, utilizatorul are urmatoarele drepturi :

-dreptul de acces la date
-dreptul de interventie asupra datelor furnizate
-dreptul de a cere stergerea datelor
-dreptul de opozitie a prelucrarii datelor
-dreptul de a sti cum sunt prelucrate datele dumneavoastra personale
-dreptul de a transfera datele, daca procesarea se bazeaza pe un contract sau pe acordul dumneavoastra

Puteti accesa toate drepturile de mai sus contactand responsabilul pentru protectia datelor, la adresa de e-mail : contact@pilote.ro

Informatiile dumneavoastra vor fi stocate atat cat este necesar pentru completarea contractului de vânzare, pentru completarea cererilor dvs., precum și pentru confirmarea îndeplinirii îndatoririlor noastre și investigarea reclamațiilor sau apărarea împotriva cererilor care pot fi îndreptate împotriva noastră – nu mai mult de 10 ani de la data la care ne-ati furnizat datele dumneavoastra.

Datele dumneavoastra personale vor fi transmise entitatilor care colaboreaza cu firma noastra doar pentru a indeplini contractul de vanzare a bunurilor achizitionate de dumneavoastra, dupa cum urmeaza :

– Vom transmite datele dumneavoastra catre entitatile care furnizeaza servicii de livrare ( de ex: DPD, Fan Courier, etc.)
– Datele dumneavoastra vor fi partajate cu entitățile care prelucrează datele personale ale clienților noștri, în măsura în care este necesar pentru a găzdui site-urile magazinului
– Daca v-ati dat acordul sa primiți informații comerciale pe adresa de e-mail sau pe numărul de telefon furnizate de dvs., vă vom împărtăși datele cu entitățile care furnizează serviciul nostru de solicitare a trimiterii informațiilor comerciale.

Va garantam ca Nova House Online Srl utilizeaza masuri de securitate IT, cum ar fi : sisteme de firewall, antivirus, anti-spam,etc.,menite sa minimizeze riscul de scurgere a datelor personale.

DREPTUL DE AUTOR SI ACCESUL LA INFORMATII PE SITE

Continutul site-ului pilote.ro cuprinde toate imaginile, textele, programele, comentariile, butoanele, simbolurile, baza de date a utilizatorilor si alte date si este proprietatea S.C. Nova House Online S.R.L. Integ continutul pilote.ro este protejat de legile privind dreptul de autor si proprietatea intelectuala si industriala.
Este interzisa modificarea, reproducerea, copierea, publicarea sau vanzarea integrala sau partiala a continutului pilote.ro fara acordul scris al administratorului site-ului, altfel aceste actiuni se vor pedepsi conform legilor in vigoare.
Nova House Online garanteaza utilizatorilor acces limitat la site-ul pilote.ro in scopul personal dar nu si dreptul de a modifica, descarca, copia, vinde sau exploata continutul site-ului in scopuri comerciala sau alte scopuri fara acordul scris al administratorului site-ului.

LIMITAREA RESPONSABILITATII PRIVIND COMENTARIILE UTILIZATORILOR

Orice persoana („user”, „utilizator”, „user inregistrat”) care vrea sa adauge un comentariu, parere, opinie pe site-ul pilote.ro este obligat sa se inregistreze pe site si sa respecte „Termenii si conditiile” de utilizare a site-ului.
Orice persoana care isi creaza un cont pe site-ul pilote.ro isi asuma in totalitate responsabilitatea privind informatiile publicate pe site, inclusiv in sectiunea de „Comentarii” si are urmatoarele obligatii:
Nu posteaza informatii sau materiale de orice fel pe site care incalca dreptul de autor sau de intimitate al altor persone fizice/juridice;
Nu posteaz informatii care contin cuvinte obscene, defaimatoare, amenintatoare sau care aduc orice fel de prejudiciu site-ului pilote.ro sau altor persoane si entitati;
Nu posteaza aceleasi cuvinte de mai multe ori, nu fac „spam” si nu fac publicitate
Nu distribuie informatii care contin virusi sau nu distribuie virusi sub orice forma;
Nu permite altor persoane sa le foloseasca datele de inregistrare pentru a posta pe site in locul lor;

In cazul in care userii nu respecta una sau mai multe reguli din cele enumerate mai sus, Nova House Online isi rezerva dreptul de a sterge sau edita orice informatie publicata de useri pe site si de a bloca sau sterge temporar sau definitiv orice cont al unui utilizator fara notificari prealabile.
Nova House Online nu va fi responsabila si nici nu va putea fi obligata sa plateasca vreun un fel de despagubiri pentru orice forma de dauna produsa prin publicarea de informatii, comentarii sau comunicari si alte date de catre useri pe site.

Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite pe site, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei persoane sau entiati. Nova House Online nu isi asuma nicio responsabilitate privind posibilele daune provocate de folosirea continutului acestor comentarii de catre utilizatorii site-ului, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site.